top of page

Husk at dette er et spill! Vi er her fordi vi liker å leke sammen og uten hverandre blir det ikke noe arrangement. Alle er her for å ha det gøy og det får vi til ved at alle setter seg nøye inn i reglene samt bidrar til et godt sosialt miljø.  Velkommen :)

ALKOHOL / RUSMIDLER:
Dette er forbudt fra da du kommer til når du drar. Får vi inn melding om berusede personer i teltleier eller spillområdet vil disse bli utestengt fra spillet.

ALDERSGRENSE:

Den er 18 år. Du kan bli bedt om gyldig legitimasjon ved fremmøte.

KUN BIOKULER FOR ALLE VÅPENTYPER. (Maksvekt 0.43g)

Oppdager vi noen som bruker plast BBs så risikerer de å bli bortvist fra spillet. Når du lader magasinene så lad over en bag eller lignende så BBs ikke faller på bakken.

SAFESONE:

Det er ikke lov gå med magasin i våpen når man befinner seg i safesone. Ei heller testskyting. Du kan testskyte ved chroningen eller skytebanen.

TURGÅERE:

Turgåere eller bærplukkere i området kan forekomme. Ser man noen skal man høyt rope "Turgåer, spill pause" og melde fra på sambandskanal med sted/ koordinater på PMR 8 (Spilledelse). En spilleder kommer så fort som mulig og snakker med disse. Gå gjerne bort til dem, legg fra deg våpen, og forklar de har havnet i et rollespill.

TOALETT:

Det er toaletter i klubbhuset ved teltleier. I tillegg er det et toalett tilgjengelig ute i spillområdet. 

BRILLER:

Briller skal være på alle steder under hele spillet. Unntak er i safesoner.

DEATHRAG:

Denne skal være oransje og minst 30x30cm eller en buff

ARMBÅND:

Alle spillere skal bruke to armbånd, et på hver overarm. De skal være 7 cm eller bredere. To patcher på minst 8x8 cm er tillatt. (Full Ghillie kan ha armbånd rundt anklene)

FØLGENDE KAN IKKE BENYTTES AV SPILLERE:

Røyk, droner, alle former for granater samt fyrverkeri. 

TRUSTIES:

Dette er betrodde spillere som kan gripe inn ved regelbrudd eller andre hendelser. De tar da på seg gul vest og har samme myndighet som en gamemaster. Gamemaster tilkalles ved behov.

VIKTIG!

Følger man ikke reglene, spesielt treff, Joul og sikkerhetsavstand så risikerer du å ta en lengre pause i egen base. Er overtredelsen så alvorlig at motspillere kan skades, feks for høy Joule,  kan det medføre bortvisning fra spillet.

JOULE REGLER:

Joule er en måleenhet for energi. Forenklet hvor hardt et våpen skyter. Dette måles med en chrono og gjennomføres av arrangør før spillet. Klikk her for tabell

AMMUNISJONS KVOTE

Personlig kan du ha med ca 1400 BBs ut i felt.  Disse fordeles på magasiner i hovedvåpen og eventuelle sidearms. Maksimalt antall BBs i et magasin er 120. Du kan etterfylle magasiner ved behov fra de resterende BBs du har med deg.  For tung og lett MG er kvoten ca 7500 BBs.

Klikk her for eksempel

Highcaps/ Flash Mag er ikke lov. Bruker du midcap med høyere kapasitet enn 120 så lad maks 120 skudd pr. magasin.

Bruker du binary trigger er er det maks 1,2 Joule. Alle HPA varianter må ha tournament lock.

Du kan ha maksimum 4 stykk 40mm “shower shells” granater. Disse kan du ha utenom ammo kvoten.

Det er lov til å låne magasiner eller kuler fra medspillere hvis du går tom. Spillere kan ha ubegrenset ammunisjon liggende i base for påfyll.

Våpen skal gjenspeile rollen det brukes som. Feks kan ikke en MP 5  eller M4 med trommelmagasin brukes som en MG

TREFF:
Når du blir truffet skal du rope «Hit» eller «Treff» høyt og tydelig! Hvis du er stående gå ned på kne med en hånd i været. Ta på Deathrag (oransje tøystykke)  for å vise andre spillere du er truffet. Sett eller legg deg ned. Ikke stå oppreist. Du kan nå ikke snakke med medspillere. Kun rope på Medic. Treff i våpen regnes ikke som treff.

KNIFEKILL OG KNOCKOUT:

Dette er ikke lov

MEDIC/ SPAWNREGLER

Kun Medic kan heale andre spillere. Du kan heales 2 ganger av en medic, for så måtte gå til spawn. Liggetid er minst 2 minutter og ikke lengre enn 15 minutter. Du kan hjelpes langsomt i dekning av en medspiller. Du må selv ha 2 bandasjer for at medic kan heale deg. Disse skal være minst 1 meter lange og 4 cm brede. (C-A-T er ok). Medic kan heales 2 ganger, men det kreves da at det er 2 spillere som gjør det. Healing tar minst 1 minutt.

Du spawner hvert hele 10 minutt. Døde menn snakker ikke. Dvs at så lenge du er såret eller på vei til spawn kan du ikke gi opplysninger til medspillere.

Hver side har et hovedspawn ved spill start. I tillegg et portabelt spawn som transporteres/ settes opp/ rives av ingeniør. Medspillere kan hjelpe til. Sette opp et slik spawn avtales med din commander. Spawn kan ikke angripes og det er ikke lov å campe et spawn. Med camping av spawn menes at du er for nærme spawnet. Avstand til spawnet skal ikke være mindre enn skuddhold, dvs 70-100 meter. Det er ikke lov å skyte noen som akkurat har gått ut av spawn.

Commandere har en spawntid på 30 minutter.

Hvis noen lykkes i å ta fiendens HQ skal basen kjapt letes gjennom etter intel, for deretter å forlates. Du kan ikke ta med deg noe derfra med mindre det er et objekt du skal finne under et oppdrag. Ta derfor bilder og notater. Personlig utstyr som sekker skal ikke røres. Er noe merket

med OFF GAME skal det ikke røres. Basen har en QR kode som kan scannes for poeng.

 

BLINDFIRE:

Når man skyter skal du se hvor kulene dine havner. En god regel er å ha kolben i skulderen.

 

MEDIC:
En pr 5 spiller. Kun medic kan heale. Alle spillere, for å heales, må ha 2 hvite bandasjer som er 1 meter lange og bredere enn 4 cm. Medic kan ta med ekstra bandasjer.  

INGENIØR:
En pr 10 spiller. Kun ingeniør kan bygge/ sprenge, heale biler og reparere sprengte ting osv.  MÅ ha kniv/ multitool/ klokke

KJØRETØY:

Fører er til enhver tid ansvarlig for sikkerheten og skal følge veitrafikkloven samt OP Borderlines regler. Mannskapet skal til enhver tid følge hens instrukser. Det er lov å skyte inn / ut av bil.  Før en bil kan kjøre igjennom et minefelt må dette ryddes. Det er ikke lov for spillere å gå inn i en bil hvis de ikke har fått tillatelse fra vognfører. Klikk her for å lese kjøretøy reglene

    

 

HELIKOPTER DROPP:

Arrangør eller godkjent bil frakter spillere bak fiendens linjer. Droppet skal ikke skje nærmere fiendens stillinger/  trefninger enn 100m.

PANG DU ER DØD:

Denne regelen gjelder ikke.

FANGER:

Ikke lov. Er en person skutt og har på deathrag kan du spørres om ingame ting som kart, QR kode, gjenstander osv. Den sårede må da vise dette. Kun ingame gjenstander kan beslaglegges. 

SAMBAND:

Det er ikke lov å avlytte eller sabotere motstanders sambands kanaler.

SPESIFIKE REGLER (Card)

Bil

Medic

Ingeniør

OP Borderline er et Milsimish airsoftspill. Ta hensyn til dette når det kommer til oppdrag, bane, beskjeder og meldinger fra Gamemastere eller egen ledelse. Det kommer fortløpende informasjon til basene som feks nye oppdrag som skal videreformidles til dere spillere og ting kan ta tid.

Det er fult mulig å bli sendt ut på oppdrag for å finne et objekt på andre siden av banen og så har fienden funnet det før dere.  Forvent heller ikke action hele tiden. Dette er en del av sjarmen med et storspill.

ROGUE SPILLERE

Dette er ikke tillatt og kan medføre bortvisning fra spillet. Kort forklart: Å slutte å følge ordre, å handle på egenhånd, vanligvis mot forventning eller instruks. Å følge sine egne interesser. Slutte å følge spillets regler. Dette vurderes av Commander som gir beskjed til spilledelsen.

*All tekst på siden er copyright Viken Airsoftspill. Bilder og video som postes på Viken Airsoftspill facebook gruppe  kan bli  brukt til markedsføring av spillet. Alle bilder blir "sladet" slik at din anonymitet er sikret.

bottom of page